tiistai 5. helmikuuta 2013

Pitääkö CV:n mahtua yhdelle sivulle?

Siitä pitääkö CV:n mahtua yhdelle sivulle on kaksi koulukuntaa. Itse olen sitä mieltä, että ainakin 95% työnhakijoista pystyy mahduttamaan työnhaun kannalta merkittävät asiat yhdelle A4 tulosteelle ja siihen pitäisi lähtökohtaisesti pyrkiä mutta aivan ehdottomana tätä yhden sivun mittaista CV:tä en pitäisi. Jos sinusta tuntuu, että oma CV:si ei luontevasti mahdu yhdelle A4:lle kannattaa tarkistaa seuraavat asiat.
  • Onko työura esitetty riittävän ytimekkäästi. Haettavan työn kannalta tärkeimmistä työpaikoista voi kertoa yksityiskohtia mutta vanhemmista ja vähemmän relevanteista riittää lyhyemmät pääkohdat.
  • Onko CV:si koulutustiedot esitetty tarkoituksenmukaisesti. Jos sinulla on useita koulutuksia vain haettavan työn kannalta olennaisimmasta kannattaa esittää tarkempia tietoja.
  • Onko sinulla paljon harrastuksia ja luottamustoimia? Harrastusten ja luottamustoimien esittely CV:ssä saattaa olla hyödyllistä mutta ne eivät saisi viedä siitä liian suurta osaa ja nousta liian suureen osaan myöskään paperia nopeasti katsottaessa. Jos sinulla on niitä lukuisia kannattaa yrittää tiivistää ne ja esittää vain haettavan työn kannalta kiinnostavimmat.
  • Onko CV:si rakenne ja fontti kunnossa. Kokeile CV:si ulkoasua muutamalla (hillityllä) fonttivaihtoehdolla. Eri kirjasinten malleja ja kokoja kokeilemalla voit saada tekstin mahtumaan pienempään tilaan luettavuuden siitä kärsimättä.