torstai 24. maaliskuuta 2011

CV malli - Millainen on hyvän CV:n rakenne?

Hyvä CV sisältää sinusta kaiken haettavan työn kannalta olennaisen mieluiten tiviistettynä yhteen A4-sivuun. Jos ansioluettelosi on oikeasti kovin pitkä ja ansiokas se voi olla useamman sivun mittainen mutta useimmilla työnhakijoilla on tarkoituksenmukaista pyrkiä tiivistämään CV yhteen A4 arkkiin.

CV yleisimmät osat:
  1. Perustiedot itsestäsi sisältää nimesi ja yhteystietose sekä mahdollisesti jotain perhesuhteistasi jos niin haluat. Perhesuhteiden mainitseminen kannattaa harkita työn kannalta.
  2. Koulutus osiossa kannattaa mainita työn kannalta relevantein koulutuksesi laajemmin ja todeta muut koulutuksesi lyhyemmin. Jos siis olet jo oikeustieteiden maisteri ja haet juristin paikkaa ei ehkä kannata enää kirjoittaa paljoakaan lukioarvosanoistasi. Jos lukioarvosanasi ovat olleet poikkeuksellisen korkeat niistä voi ehkä mainita lyhyesti keskiarvon.
  3. Työkokemus suositellaan yleensä lueteltavaksi viimeisimmästä taaksepäin. Eli aloita nykyisestä tai viimeisimmästä työpaikastasi ja etene siitä taaksepäin. Yleensä viimeisimmistä työpaikoista kannattaa kertoa tarkemmin ja vanhoista työpaikoista ei välttämättä ole tarpeen mainita niin tarkasti kuin työn kesto ja tehtävä.
  4. Kielitaito kannattaa mainita vaikka sitä ei tehtävässä erikseen edellytettäisikään.
  5. ATK-taidot kannattaa samoin mainita vaikka ne eivät tehtävässä suoraan olisikaan tarpeen.
  6. Muut tiedot ja luottamustoimet: tässä osiossa kannattaa valikoiden mainita työn kannalta relevantteja luottamustoimia ja harrastuksia sekä mahdollisia ulkomaankokemuksia. Armeijan mainitseminen saattaa Suomessa olla joissakin tehtävissä eduksi mutta kansainvälisissä yhteyksissä sen mainitsemisessa kannattaa olla varovainen. Useimmiten armeija on olennainen lähinnä alle 30-vuotiaiden miesten osalta, jolloin voi olla epäselvää onko se jo suoritettu vai ei. Ajokortti kannattaa mainita myös tässä yhteydessä jos se on työn kannalta olennainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti